خواص یونجه چیست؟ (خواص درمانی یونجه)

به گزارش وبلاگ نیما، یونجه (Alfalfa) از گیاهان دارویی مفید بوده، خواص یونجه شامل خاصیت ضد چربی، ضد قند، ضد پرولاکتین، مدر، مقوی و محرک سیستم ایمنی بدن است.

خواص یونجه چیست؟ (خواص درمانی یونجه)

یونجه یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم در طب سنتی میباشد، که علاوه بر استفاده از آن به عنوان خوراک دام، در درمان بسکمک از بیماری ها از دانه، برگ، ساقه و ریشه آن استفاده میشود. خواص یونجه و کاربردهای درمانی آن در طب سنتی بسیار گسترده و وسیع بوده، کمک به درمان و رفع کرم های روده، پیشگیری از یبوست، کمک به درمان اختلالات کلیوی، باز کردن قاعدگی و کمک به درمان و پیشگیری از اختلالات پیش از قاعدگی و دوران یائسگی، افزایش شیر مادران شیرده و رفع علایم مصرف بیش از حد الکل از مهمترین خواص درمانی گیاه یونجه است. برای آشنایی بیشتر با خواص یونجه و مضرات مصرف بیش از حد آن در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

یونجه (Alfalfa)
طبع گیاه
  • معتدل مایل به گرم و تر(دموی)
طریقه مصرف
  • عرق یونجه
  • دم کرده و پخته
  • پودر و قرص گیاهی
  • عسل یونجه
خواص درمانی
  • رفع ضعف عمومی و درمان کم خونی
  • تقویت اعصاب
  • درمان اختلالات غده تیروئید
  • استحکام استخوان بندی، معالجه نرمی استخوان و رشد بچه ها
  • تقویت سیستم ایمنی بدن، قوای جسمانی و افزایش نیروی جنسی
  • خاصیت ملین و چاق کننده
  • درمان ورم بدن
مضرات
  • تشدید بیماری لوپوس
  • تشدید روماتیسم مفصلی
  • افزایش خونریزی قاعدگی
  • مسمومیت
تداخل دارویی
  • داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی
  • داروهای ضد انعقاد خون مانند وافارین

گیاه شناسی یونجه

یونجه گیاهی است چند ساله یا دائمی که دارای ریشه ای راست و مستقیم است. گلهای این گیاه به رنگ سبز، بنفش تیره یا آبی روشن و میوه آن مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آن می باشد .پرورش این گیاه از گذشتهای بسیار دور در ایران رایج بوده، از آن برای تهیه علوفه چهارپایان و به عنوان یک گیاه دارویی مهم در درمان بیماری ها استفاده میشده است، در حال حاضر نیز به علت دارا بودن مواد مغذی به مصرف غذایی نیز می رسد. این گیاه به دلیل داشتن کلروفیل و کاروتن، یک منبع تجاری به حساب می آید و عصاره آن در مواد پخته شده، نوشابه ها و غذاهای آماده به کار می رود .

خواص یونجه (طبیعت و خواص درمانی)

یونجه دارای طبع معتدل است، بعضی از متخصصین طب سنتی نیز معتقدند، یونجه دارای طبعی نسبتا گرم و تر می باشد و در طب سنتی به عنوان ملین و چاق کننده مورد استفاده قرار می گرفته است . این گیاه مفید و پر خاصیت، در داروخانه ها و فروشگاه های گیاهان دارویی به شکل پودر، کپسول و قرص موجود بوده، عرق یونجه و عسل یونجه نیز از مهمترین فراوردههای جانبی به دست آمده از این گیاه است. بعضی از خواص یونجه و کاربردهای آن در درمان بیماری ها به شرح زیر میباشد:

  • یونجه دو برابر اسفناج آهن دارد؛ بنابراین خون ساز است و برای کسانی که به کم خونی مبتلا هستند خوراکی مفید محسوب میشود.
  • کمک به درمان یا پیشگیری از اختلالات قبل از قاعدگی یا سندروم پیش از قاعدگی (pms) و مسائل یائسگی از فواید درمانی مصرف یونجه است.
  • استفاده از ریشه یونجه برای استحکام استخوان بندی بسیار مفید بوده، مصرف آن برای بچه ها در حال رشد بسیار مناسب میباشد.
  • استفاده از یونجه شیر مادران شیرده را زیاد میکند، همچنین مصرف آن سینه را نرم می کند و در مواقع سرماخوردگی می توانید مقداری کمی عرق یونجه را با آب مخلوط کرده و بنوشید .
  • به طورکلی مصرف یونجه در تقویت سیستم ایمنی بدن، قوای جسمانی و افزایش نیروی جنسی موثر است.
  • در طب سنتی از یونجه برای درمان اختلالات مربوط به غده تیروئید استفاده میشود.

ارزش غذایی یونجه

گیاه یونجه سرشار از ویتامین آ و منبع خوبی برای پروتئین ها و آنزیمهای گوارشی است. دیگر ترکیبات موثر موجود در این گیاه دارویی مفید، اسیدهای آلی، آلکالوئیدها، اسیدهای آمینه پروتئینی و غیر پروتئینی، ایزوفلاونوئیدها، ساپونین ها و ... میباشد.

جدول ارزش غذایی و خواص یونجه

مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم
انرژی23 کیلو کالری
چربی0/69 گرم
پروتئین3/99 گرم
کربوهیدرات2/1 گرم
قند0/18 گرم
فیبر1/9 گرم
سدیم9 میلی گرم
پتاسیم79 میلی گرم
کلسیم32 میلی گرم
فسفر70 میلی گرم
آهن0/96 میلی گرم
منیزیم27 میلی گرم
منگنز0/188 میلی گرم
نیاسین0/481 میلی گم
ویتامین آ155 واحد
ویتامین کا30/6 میکرو گرم

مضرات یونجه (توصیههای پزشکی، موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. یونجه به دلیل دارا بودن ماده کاناوانین (canavanine) به ویژه در جوانه آن ممکن است در بعضی افراد موجب تشدید بیماری لوپوس یا روماتیسم مفصلی شود. لذا افراد مستعد به این بیماری بایستی از مصرف یونجه و جوانه آن خودداری کنند.
  2. مصرف یونجه با بعضی داروها تداخل دارویی داشته، ممکن است باعث کاهش اثرات درمانی داروهای ضد انعقادی نظیر وافارین شود. همچنین از مصرف این گیاه با داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی برای جلوگیری از دفع عضو پیوندی، بایستی پرهیز شود.
  3. ممکن است مصرف یونجه در بعضی از نوزادان باعث مسائل پوستی، روده ای- معده ای شود بنابراین لازم است، زنان شیرده آن را با احتیاط مصرف کنند.
  4. به طور کلی جوانه یونجه بسیار مستعد آلودگی و ایجاد مسمومیتهای غذایی است و برای مصرف آن بایستی از سالم بودن و بهداشتی بودن آن مطمئن گشت.
منبع: setare.com

به "خواص یونجه چیست؟ (خواص درمانی یونجه)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص یونجه چیست؟ (خواص درمانی یونجه)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید